cart-icon0
0,00 ден.

ЖАЛФИЈА

150,00 ден.

Чај од Жалфија (Salvia officinalis L. ) за лекување габни и стомачни заболувања, средство за искашлување и разводнување на шлајм од бели дробови и организмот.

Безбедно онлајн плаќање
visa mastercard

Чај од жалфија за лекување габни и стомачни заболувања

Жалфијата содржи етерско масло, танини, горчливи материи, пикросалвин, флавоноиди, смола, органски киселини, витамин Ц, цинеол, пинен, салвен и др.

Таа има антисептичко, експекторантно, стомахично, андидијафоретично и други дејства.

Производите на Роза Канина се 100% орански, не ствараат навики и немаат штетни дејства врз организмот.

Како се употребува

Се употребува како лек против габни и стомачни заболувања, средство за искашлување и разводнување на шлајм од бели дробови и организмот, ги омекнува и отстранува секретите од воспалени слузници.

Се користи против Бронхит, Трахеит, Ларингит, Фарингит Грип и Настинки, како и против воспаленија на дишни органи, устата и грлото.

Една супена лажица се прелева со 0,5 л, жешка вода се остава да отстои 30 до 60 минути.

Се процедува и се пие два до три пати по 150 мл. Истото се користи и за гаргара. Може да се засладува со мед и лимон.

Жалфијата може да се користи во комбинација со други чаеви и чајни комбинации како што се Урино Микс, Хепато Микс, Феми микс и слично.