cart-icon0
0,00 ден.
Дома Продавница КОРЕН НА ГЛУВАРЧЕ

КОРЕН НА ГЛУВАРЧЕ

150,00 ден.

Taraxacum officinale ГЛУВАРЧЕ стимулативно дејствува на желудникот, цревата, панкреасот и жолчката и предизвикува зголемено лачење на соковите на овие органи.

Безбедно онлајн плаќање
visa mastercard

Чај од корен на глуварче стимулативно дејствува на желудникот, цревата, панкреасот и жолчката и предизвикува зголемено лачење на соковите на овие органи.

Коренот содржи тараксацин, тритерпенски соединенија, тараксол, тараксерол, танин, смоли, органски киселини, слуз, ситотерол, каратеноиди, флавоноиди, витамин Ц и инулин.

Коренот на глуварче има холагогно, аперитивно, дигестивно, диуретично и други дејства.

Производите на Роза Канина се 100% орански, не ствараат навики и немаат штетни дејства врз организмот.

Како се употребува

Се користи како средство за подобрување на апетитот, дигестијата, работа на жолчка , црниот дроб и панкреасот, ги чисти жолчката и црниот дроб од отрови и штетни материи, талози, песок и камчиња и овозможува проток на жолчните сокови низ црниот дроб и панкреасот. Докажано е дека има диуретични својства и се користи против заболувања на бубрезите, уретрите, бешиката.

Коренот има позитивно дејство и смирувачки делува на централниот нервен систем и се користи како средство за смирување, и може да се користи за намалување на шеќерот кај ДИЈАБЕТЕС, дијабетичари поради присуството на природниот анулин.

Една супена лажица иситнет корен (неколку парчиња ако се покрупно сечени) се попаруваат со 500 мл. жешка вода и се остава да отстои преку ноќ.

Наутро се вари 5 -7 мин. Се процедува и се пие во текот на денот на гладно три пати по 150 до 200 мл. и може да се засладува со мед и лимон

Може да се користи со други чајни комбинации, чаеви, како што се Хепато Микс, Урино Микс, Феми микс и други.