cart-icon0
0,00 ден.

ЖЕНСКИ БОЛЕСТИ

Вовед

Женските болести се лечливи со помош на методите на алтернативната Медицина со чаеви, чајни мешавини и режими на исхрана. Болестите на женските полови органи се прилично разнолични и обемни , како болести.

Заболувања

НАЈЧЕСТИ заболувања и болести на овие органи се: нарушувања на менструалните циклуси, воспаленија на вагината, воспаленија на јајниците и јајцеводите и стерилитетот и болести на дојката и климктериумот како појава и болест.

Терапија

ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни комбинации, мацерати, тинктури, медовини, кантариони, чија база на изработка се исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје со изразено висок и редок квалитет. Комбинациите на терапијата се прават на основа на претходно доставена дијагноза, во чие комбинирање влегуваат и до сто врсти на тревки. Нивните дејства се многубројни и многукратни, а се однесуваат на целосно чистење на организмот, исправување на метаболизмот и хормоналниот систем, крвниот и лимвниот систем, со изразити диуретични, антисептични, антибактериски, xолагогни, холеритични и многу други својства кои помагаат при лекување на овие заболувања.

ВТОРИОТ ДЕЛ се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.

ТРЕТИОТ ДЕЛ е делот без кој неможе да се замисли решавање на проблемите, а тоа е делот на ДУШАТА, посебно женската душа, психата, потсвеста , внатрешноста, за кое мора да се води строго сметка и да се почитува како посебен дел. Тоа е однос на почитување на човекот како човек, посебно жената, а не однос како кон предмет. Мора да се почитуваат емоциите, чувствата, изразено со нежност, разбирање за проблемите и слично.

Кои чаеви се земаат и како?

Во литар и пол звориена вода се ставаат две супени лажици Феми Микс , една супена лажица Хепато Микс 3/1 и една супена лажица Хепато Микс 4/1.

Се остава да отстои најмалку два часа за полесни дијагнози, или 12 часа за потешките дијагнози.Се процедува и се пие во текот на целиот ден место вода а не наеднаш. Континуирано се пие 6 денови еден ден се прави пауза и потребни се најмлаку недели период од 28 дена

Преспанска горчица 250/500 мл - се пие 3 пати по едно кафено лажиче на празен стомак.

Кај потешките дијагнози се користи и медовина која се зема два пати на ден по две кафени лажички заедно со чаевите.

Исхрана

Се користи вегетаријански начин на исхрана.

Корисно е повеќе пати дневно да се јадат салати од сезонски карактер, посебно се користи зелка, брокула, карфиол, цвекло, кромид и кисело млеко.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ФЕМИ-МИКС, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл.

Комплет 2

ФЕМИ-МИКС, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл.