cart-icon0
0,00 ден.

ПСОРИЈАЗА ВУЛГАРИС

Вовед

Psoriasis vulgaris - Псоријаза вулгарис е хронички генетски детерминирана папулосквамозна дерматоза, клинички и хистолошки добро дефинирана а етиолошки и патолошки сеуште не расветлена. Псоријазата е една од најчестите дерматози чиј процент изнесува 5%. Се смета дека од 3 до 5 % од човештвото боледува од псоријаза. Зборот псоријаза доаѓа од грчкиот збор ψωρίασις што значи фини, меки лоспи. Покрај кожата псоријазата често ги зафаќа и ноктите.

Заболувања

Према големината, обликот, проширеноста, морфолошкиот изглед, псоријазата може да биде:

psoriasis punctata, psoriasis guttata, psoriasis nummularis, psoriasis inplacibus, anularni and circinarni psoriasis, psoriasis geographica, psoriasis inveterata, psoriasis unguium итн.

Има и други врсти на лишаеви и други врсти на кожни болести кои се доста слични со псоријазата и чие детерминирање и дијагностицирање често пати е доста сложено.

Терапија

Традиционалната медицина, посебно алтернативната на оваа болест гледа од друг агол и нуди лечливи решенија.

Решенија со кои Псоријазата како болест успешно и трајно решлива со што во основа ги побива современите медицински решенија и мислењa.

Од она што се има како 30 годишно искуство и сознанијата на Традиционалната медицина Псоријаза вулгарис е болест што се лечи трајно и успешно за време од најмалку 21 до најмногу 80 дена, во зависност од видот на псоријазата, годините на старост на болеста степенот на заболување, нејзината раширеност на организмот, и други околности кoи имаат влијание на оваа болест.

Кои чаеви се земаат и како?

Во 2 литри вода зовриена се ставаат две супени лажици или ФЕМИ МИКС ИЛИ УРИНО МИКС една супена лажица ХЕПАТО МИКС 3/1 и една супена лажица ХЕПАТО МИКС 4/1.

Се остава да отстои 12 часа, се процедува и се пие во текот на денот а не наеднаш.

Преспанска горчица 250/500 мл се пие 3 пати по едно капаче од шишето на гладно.

Медовина се зема 3 пати на ден по едно кафено лажиче на празен стомак

Кантарионовата маст се мачка еднаш дневно на псоријазата, исто така се користи и дермовате.

Исхрана

МОЖЕ ДА СЕ ЈАДЕ: Морски производи, компир, ориз, козјо сирење, кромид свеж, лук свеж, зелка свежа, брокула, спанак, тиквици, тиква, црни лебови, овошје и останат зеленчук.

ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ЈАДЕ И ПИЕ: Mорков (200 до 300 грама), тиква 300 до 400 грама, тиквици млади, суво грозје (30 до 50 грама) Семки од тиква непечени 20 до 30 грама, бадем, лешник, орев, кикири непечени, повремено смокви урма и мед.

Јадењето се готви со маслинови масла, крупна сол и лимонов оцет.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ХЕПАТО-МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ХЕПАТО-МИКС 5/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл, ЕЛИКСИР ОД ДИВИ ЈАБОЛКА 500мл, МЕДОВИНА, КАНТАРИОНОВА МАСТ, СЕМЕ ОД КОПРИВА.

Комплет 2

ХЕПАТО-МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ХЕПАТО-МИКС 5/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл, ЕЛИКСИР ОД ДИВИ ЈАБОЛКА 500 мл, МЕДОВИНА, КАНТАРИОНОВА МАСТ, СЕМЕ ОД КОПРИВА.