cart-icon0
0,00 ден.

ОРГАНИ ЗА ДИШЕЊЕ

Вовед

Респираторниот систем е составен од група на мускули , крвни садови и органи кои ни овозможуваат да дишеме. Примарната функција на овој систем е да обезбеди телесни ткива и клетки со живот давајќи кислород, додека протерување на јаглерод диоксид. Овие гасови се транспортираат преку крвта до местата на размена на гасови ( бели дробови и клетки) од страна на циркулаторниот систем . Покрај дишењето, респираторниот систем, исто така, помага во вокализацијата и чувството за мирис.

Заболувања

болестите на носот, болестите на Гркланот и грлото, болести на душникот и дишните патишта, болестите на белите дробови и други болести на органите за дишење.

Терапија

ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни комбинации, мацерати, тинктури, медовини, кантариони, чија база на изработка се исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје со изразено висок и редок квалитет. Комбинациите на терапијата се прават на основа на претходно доставена дијагноза, во чие комбинирање влегуваат и до сто врсти на тревки. Нивните дејства се многубројни и многукратни, а се однесуваат на целосно чистење на организмот, исправување на метаболизмот и хормоналниот систем, крвниот и лимвниот систем, со изразити диуретични, антисептични, антибактериски, xолагогни, холеритични и многу други својства кои помагаат при лекување на овие заболувања.

ВТОРИОТ ДЕЛ се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.

ТРЕТИОТ ДЕЛ е решавањето на проблемот на психолошкиот фактор - душата, преку почести и директни контакти со човекот третман на човекот како човек а не како предмет на кој мора да му се стави на знаење дека телото е составено од три работи тело, ум и душа, во кои мора да се води сметка и за Надежта, Љубовта и Верата, и со делување, заедничко на сите три работи може да се постигнат саканите ефекти и да се реши проблемот на болеста и тоа како трајно решение.

Кои чаеви се земаат и како?

Во литар и пол зовриена вода се ставаат 3 супени лажици од Хепато Микс 4/1 и една супена лажица од Хепато Микс 3/1.

Се отстава да отстои 12 часа се процедува и се пие во текот на денот а не наеднаш.

Се пие 6 денови непрекинато и еден ден се прави пауза.

Се пие континуирано со недели.

Преспанската горчица 250/500 мл се пие 4-5 пати по едно капаче од шишето во текот на денот на гладно.

Бронхо Мед се зема 4 пати по кафено лажиче на гладно.

Исхрана

Корисно е да се зема следново -1 кгр, чист мед се меша со 100 грама бел синап (сомлен), 100 грама сомлено ленено семе и пакетче црн мелен бибер. Сето се меша и се зема три пати на ден на гладно по една супена лажица.

Исхраната може да се спроведува и по крвните групи, при што крвната група А, Б, АБ се претежно вегетеријански групи со исклучок може да се користи месо од мисирка и риба.

Крвната група О , треба во исхрана да вклучува варено или печено месо , не пржено во масло, од сите видови (по малку свинско) за сите крвни групи важи забраната за користење на „БЕЛИТЕ СМРТИ“: Млеко и млечни производи, Бело брашно и производи, Бел шеќер и производи и Ајвар и други намази.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл, БРОНХО-МЕД.

Комплет 2

ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл, БРОНХО-МЕД.