cart-icon0
0,00 ден.

КРВНИ САДОВИ

Вовед

Крвта е животна течност што постојано кружи низ човечкиот организам низ крвните садови. Улогата на крвта е многукратна и многустрана а каконајважна е снабдување на клетките со храна-кислород т.н размена на материите. Крвта е составена од повеќе компоненти мегу кои најзначајни се: црвените крвни зрнца, белите крвни зрнца и крвните плочки. Секоја промена во овие компоненти, бројот, изгледот, бојата и слично, укажува дека постои одредено заболување или болест.

Заболувања

НАЈЧЕСТИ заболувања и болести на овие органи се: АНЕМИЈА , ЛЕУКЕМИЈА, АЛЕРГИЈА, АРТЕРИОСКЛЕРОЗА , ВОСПАЛЕНИ НА ВЕНИТЕ И ТРОМБОЗА, ТРОМБОЗА, ХИПЕРТЕНЗИЈА (ЗГОЛЕМЕН КРВЕН ПРИТИСОК), ХИПОТЕНЗИЈА (НИЗОК КРВЕН ПРИТИСОК), ТАХИКАРДИЈА, НЕРВОЗНО СРЦЕ и многу други.

Терапија

При користењето на методите на Алтернативната медицина и лечењата по овие Режими, се земаат сите лекарства препорачани од лекарот и се прават постојани контроли со лекарите, истовремено се применуваат и решенијата од Алтернативата. Чаевите и Чајните мешавини што се користат немаат „НУС" (негативни) појави со ниедно лекарство од Медицината , така да истовремено може да се користат и едните и другите лекарства.

Овие терапии се најпогодни да се користат при „постинфарктни" или посизливни состојби како заштита и превентиве од наредни инфаркти или срцеви болести. Овие методи ГИ ублажуваат последиците и процесот трае повеќе време, неколку месеци а некои од правилата на однесување и Начинот на исхрана како и изборот на храната даден во Режимите треба да бидат трајна ореиентација односно да се применуваат до крајот на животот. Да се исклучат од натамошна употреба задолжително - АЛКОХОЛОТ, ТУТУНОТ И КАФЕТО, тешки физички работи, тешки физички напрегања, нервози и сл, мрсна храна, да се вклучи пешачење најмалку 3-5 км дневно и ориентација кон здрава исхрана.

За помагање при овие заболувања потребно е да биде доставена дијагноза, крвна слика и отпусна листа. За намалување или помагање при овие заболувања потребно е да се јавите на контакт телефон или на email што се поставени на оваа веб страна. За намалување на холестеролот, астаминазите и транспаминазите се примаат готови производи како и потребен е режим на исхрана, но за наведените податоци потребно е да биде доставена и крвна слика со хепатограм.

Кои чаеви се земаат и како?

Во литар и пол зовриена вода се ставаат една супена лажица од Хепато Микс 3/1 , една супена лажица од Хепато Микс 4/1 и две супени лажици од Хепато Микс 5/1.

Се остава да отстои 12 часа се процедува и пие во текот на целиот ден а не наеднаш.

Се пие непрекинато 6 денови еден ден се прави пауза најмалку 4 недели

Преспанска горчица 250/500 мл - се пие 3 пати на ден по две капачиња од шишето на празен стомак.

Исхрана

Исхраната може да се спроведува и по крвните групи, при што крвната група А, Б, АБ се претежно вегетеријански групи со исклучок може да се користи месо од мисирка и риба.

Крвната група О , треба во исхрана да вклучува варено или печено месо , не пржено во масло, од сите видови (по малку свинско) за сите крвни групи важи забраната за користење на „БЕЛИТЕ СМРТИ“ :

Млеко и млечни производи, Бело брашно и производи, Бел шеќер и производи и Ајвар и други намази.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ХЕПАТО-МИКС 5/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл.

Комплет 2

ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ХЕПАТО-МИКС 5/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл.