cart-icon0
0,00 ден.

ДИЈАБЕТЕС

Вовед

Дијабетесот е една од најпроширените болести во светот. Бројот на лица заболени од дијабетес во последните 10 години е дуплиран. Дијабетес може да се реши во целост доколку дисциплинирано се придржувате на правилата како и пиењето и ондесувањето со исхраната за период од околу 42 дена и со закинување на инсулинските единици кои ги примате према дадените упатства.

Заболувања

ДИЈАБЕТЕС ТИП 1 (type 1 Diabetes) (јувенилни дијабетес-зависен) и ДИЈАБЕТЕС ТИП 2 (type II Diabetes) , познат како дијабетес на возрасните.

Дијабетес ТИП 1 , најчесто ги погаѓа децата и се развива до 30 или 35 година а е предизвикан од неспособноста на ПАНКРЕАСОТ да произведува доволно ХОРМОН - ИНСУЛИН, кој е потребен за разградување на јагленохидрати, скробот и шеќерот. Независно од причинителите, во овој случај има трајни оштетувања на бета клетките во главата на панкреасот и нема можност за произведување на инсулин. Овој вид се смета за потешко решлив по методите на алтернативата и повеќе време треба за неговото решение а може и да не се успее во неговото решавање но може да се одржува и да се контролира како процес како и да се ублажи како пореметување.

ДИЈАБЕТЕС ТИП 2 е поинаков за разлика од првиот вид, овде се произведува ИНСУЛИН ама истиот е неделотворен „неквалитетен“. Најчесто поради повеќе причини, меѓу кои и зачестените замастувања на црниот дроб и посебно панкреасот и неговата „мрзливост“ како орган, доаѓа до ситуација или на недоволно произведување на Инсулин или пак „неквалитетен“ инсулин кој не во состојба да ја врши својата функција.

Терапија

ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни комбинации, мацерати, тинктури, медовини, кантариони, чија база на изработка се исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје со изразено висок и редок квалитет. Комбинациите на терапијата се прават на основа на претходно доставена дијагноза, во чие комбинирање влегуваат и до сто врсти на тревки. Нивните дејства се многубројни и многукратни, а се однесуваат на целосно чистење на организмот, исправување на метаболизмот и хормоналниот систем, крвниот и лимвниот систем, со изразити диуретични, антисептични, антибактериски, xолагогни, холеритични и многу други својства кои помагаат при лекување на овие заболувања.

ВТОРИОТ ДЕЛ се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.

ТРЕТИОТ ДЕЛ е решавањето на проблемот на психолошкиот фактор - душата, преку почести и директни контакти со човекот третман на човекот како човек а не како предмет на кој мора да му се стави на знаење дека телото е составено од три работи тело, ум и душа, во кои мора да се води сметка и за Надежта, Љубовта и Верата, и со делување, заедничко на сите три работи може да се постигнат саканите ефекти и да се реши проблемот на болеста и тоа како трајно решение.

Кои чаеви се земаат и како?

Во 2 литри вода зовриена се ставаат две супени лажици или ФЕМИ МИКС ИЛИ УРИНО МИКС една супена лажица ХЕПАТО МИКС 3/1 и една супена лажица ХЕПАТО-МИКС 4/1.

Се остава да отстои 12 часа, се процедува и се пие во текот на денот, а не наеднаш.

Преспанска горчица – се пие 3 пати по едно кафено лажиче на празен стомак

Исхрана

Ручек од 11 до 18 часот. За ручек може да се јаде: пченични или било кои други пахулјици со јогурт, ориз, компир, махунарки, боранија, грашак , леќа , соја вита, пченкарно брашно, морска риба и црни лебови.

Се вечера најкасно до 20 часот, се јаде или варена пченица, или малку сирење со леб или кисело млеко.

Исхраната може да се спроведува и по крвните групи, при што крвната група А, Б, АБ се претежно вегетеријански групи со исклучок може да се користи месо од мисирка и риба. Крвната група О , треба во исхрана да вклучува варено или печено месо , не пржено во масло, од сите видови (по малку свинско) но не повеќе од 500 гр. неделно, за сите крвни групи важи забраната за користење на „БЕЛИТЕ СМРТИ“ : Млеко и млечни производи, Бело брашно и производи, Бел шеќер и производи, Ајвар и други намази.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ФЕМИ-МИКС, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, СЕМЕ ОД КОПРИВА, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл.

Комплет 2

УРИНО-МИКС, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, СЕМЕ ОД КОПРИВА, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл.