cart-icon0
0,00 ден.

ЦРНОДРОБНИ И ЖОЛЧНИ БОЛЕСТИ

Вовед

Црниот дроб, жолчката која се наоѓа во него, како и слезинката се едни од најважните, витални органи во организмот. Во нив се одвиваат најважните био-хемиски процеси и процесите на размена на материите-метаболизам и катаболизам, како и други процеси во создавањето на крвта, компоненти за лимфниот, хормоналниот и крвниот систем, како и други важни функции и задачи. Овие органи поради нивната значајност, функции и оптеретеноста со работата, често пати се изложени на разни лесни и тешки заболувања и болести исто така и Панкреасот. Панкреасот е еден од виталните органи, чие хормонално лачење игра важна улога за организмот, а е познат како доста мрзелив орган и е склон на разни болести.

Заболувања

НАЈЧЕСТИ заболувања и болести на овие органи се: подување, замастувања (поместувања на триглицеридите, холестеролите, АСТ, АЛТ, хепатитичните сотојби, состојби на цироза, асцит, атрофии, абцес, ехинокок, фасциолоза, црна жолтица, жолчни колики, воспаленија, песок, камен во жолчното кесе (холецистит), цисти, шеќерна болест, тумори и карцином и слично.

Терапија

ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни комбинации, мацерати, тинктури, медовини, кантариони, чија база на изработка се исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје со изразено висок и редок квалитет. Комбинациите на терапијата се прават на основа на претходно доставена дијагноза, во чие комбинирање влегуваат и до сто врсти на тревки. Нивните дејства се многубројни и многукратни, а се однесуваат на целосно чистење на организмот, исправување на метаболизмот и хормоналниот систем, крвниот и лимвниот систем, со изразити диуретични, антисептични, антибактериски, xолагогни, холеритични и многу други својства кои помагаат при лекување на овие заболувања.

ВТОРИОТ ДЕЛ се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.

ТРЕТИОТ ДЕЛ е решавањето на проблемот на психолошкиот фактор - душата, преку почести и директни контакти со човекот третман на човекот како човек а не како предмет на кој мора да му се стави на знаење дека телото е составено од три работи тело, ум и душа, во кои мора да се води сметка и за Надежта, Љубовта и Верата, и со делување, заедничко на сите три работи може да се постигнат саканите ефекти и да се реши проблемот на болеста и тоа како трајно решение.

Кои чаеви се земаат и како?

Чај за црнодробни болести (ХЕПАТО-МИКС) 200гр - Се зема хепато микс или урино микс или феми микс

Чаевите се спремаат заедно во литар и пол зовриена вода се става две супени лажици од ХЕПАТО МИКС 200 гр. или Урино Микс 200 гр. или Феми Микс 200 гр. , една супена лажица Хепато Микс 3/1 и Хепато Микс 4/1.

Се остава да отстои најмалку (2 часа), за потешки заболувања покорисно е да отстои 12 часа. Се процедува и се пие во текот на денот.

Преспанската горчица 250/500 мл се зема 2-3 пати по едно капаче од шишенцето на гладно.

Исхрана

Исхраната може да се спроведува и по крвните групи, при што крвната група А, Б, АБ се претежно вегетеријански групи со исклучок може да се користи месо од мисирка и риба.

Крвната група О , треба во исхрана да вклучува варено или печено месо , не пржено во масло, од сите видови (по малку свинско) за сите крвни групи важи забраната за користење на „БЕЛИТЕ СМРТИ“: Млеко и млечни производи, Бело брашно и производи, Бел шеќер и производи и Ајвар и други намази.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ХЕПАТО МИКС/ФЕМИ МИКС/УРИНО МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл.

Комплет 2

ХЕПАТО МИКС/ФЕМИ МИКС/УРИНО МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл.