cart-icon0
0,00 ден.

БУБРЕЖНИ БОЛЕСТИ

Вовед

Решливи се во целост со чаеви и чајни комбинации, резултатите се видни после 3-14 дена од приемот на чаевите, натамошното лекување е безболно. Може да се исфрлат и поголеми камчиња во бубрезите со нивно топење со чајни комбинации. Кога се рашаваат проблемите на бубрезите се избегнува рецидивноста на овие заболувања од причини што се решаваат и причините кои ги создале овие заболувања. Доколку камчињата се помалечки во консултации со треварот може да се исфрлат и за 24 часа.

Заболувања

НАЈЧЕСТИ заболувања и болести на овие органи се: заболувања на мочни патишта, мочни канали, кристали, воспаленија на бубрезите, уретри, бешика, проблеми со мокрење, проблеми со мочните патишта, воспаленија на мочни патишта, простата, камен во бубрези, песок во бубрези, ноќно мокрење, инсуфициенција на бубрези, зголемен креатинин , мокрачна киселина (песок во бубрези, бубрежен камен, воспаленија, талог).

Терапија

ПРВИОТ ДЕЛ е составен од чаеви, чајни комбинации, мацерати, тинктури, медовини, кантариони, чија база на изработка се исклучиво неотровни лековити тревки од Преспанското поднебје со изразено висок и редок квалитет. Комбинациите на терапијата се прават на основа на претходно доставена дијагноза, во чие комбинирање влегуваат и до сто врсти на тревки. Нивните дејства се многубројни и многукратни, а се однесуваат на целосно чистење на организмот, исправување на метаболизмот и хормоналниот систем, крвниот и лимвниот систем, со изразити диуретични, антисептични, антибактериски, xолагогни, холеритични и многу други својства кои помагаат при лекување на овие заболувања.

ВТОРИОТ ДЕЛ се состои од РЕЖИМ на исхрана, соодветен на дијагнозата и болеста, работен на основа на долгогодишното искуство, како по теориите на Карпер, Гинтер, Бројс, Зараи, Дајмонт и други светски имиња али прилагоден на нашиот менталитет, навиките, поднебјето, микроклиматските услови и поврзаноста на човекот со местото во кое живее и опстојува и производите во околината. Со исхраната се постигнува исправување на биоритамот, метаболичката рамнотежа, внесување и до 70% дневно животно течности преку овоштието и зеленчукот, правилно јадење и права храна исправен и навремен катаболизам и метаболизам, детоксикација на органите и организмот, јакнење на одбраната, крвниот, хормоналниот и лимфниот систем.

ТРЕТИОТ ДЕЛ е решавањето на проблемот на психолошкиот фактор - душата, преку почести и директни контакти со човекот третман на човекот како човек а не како предмет на кој мора да му се стави на знаење дека телото е составено од три работи тело, ум и душа, во кои мора да се води сметка и за Надежта, Љубовта и Верата, и со делување, заедничко на сите три работи може да се постигнат саканите ефекти и да се реши проблемот на болеста и тоа како трајно решение.

Кои чаеви се земаат и како?

Во литар и пол зовриена вода се ставаат две супени лажици УРИНО МИКС и по една супена лажица од Хепато Микс 3/1, Една супена лажица Хепато Микс 4/1 и една супена лажица Хепато Микс 5/1, за полесните дијагноза се остава да отстои два часа а за потешките 12 часа

Се процедува и се пие во текот на денот а не наеднаш. Се пие континуирано 6 денови и еден ден се прави пауза. Конитнуирано се пие недели

За топење на камчиња и потешки дијагнози се пие подолг период до целосно топење на каменчињаата во бубрезите

Преспанска горчица 250/500 мл - се пие 3 пати по едно кафено лажиче на празен стомак.

Исхрана

Се процедува и се пие на гладно. Се користи десет дена, 5 дена се прави пауза и уште еднаш десет дена.За оние кои имаат камен или камење во бубрезите, уретрите и бешика - се зема и обичен темјан (се купува од црква - се земаат десет капсули - кожурци од антибиотици од кој се отстранува содржината и истите се полнат со истолчениот темјан

Се зема 10 дена, сабајле на гладно со лушпите од јајца заедно, 5 дена се паузира и повторно 10 дена. За камења се користи исто така и Роватинекс-3 по 1 апче.

Комплет производи

За овие болести соодветствува комплет производи:

Комплет 1

ХЕПАТО МИКС/ФЕМИ МИКС/УРИНО МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 250 мл.

Комплет 2

ХЕПАТО МИКС/ФЕМИ МИКС/УРИНО МИКС 200 гр, ХЕПАТО-МИКС 3/1, ХЕПАТО-МИКС 4/1, ПРЕСПАНСКА ГОРЧИЦА 500 мл.