cart-icon0
0,00 ден.
Дома Блог Зошто органски чаеви?

Зошто органски чаеви?

  • Објавено на 21 јануари 2022
Зошто органски чаеви?

Чаевите на Роза Канина со повеќе од 80% промовираат благосостојба, истовремено заштитувајќи ја и планетата.

За разлика од преработените чаеви кои содржат остри хемикалии, органските чаеви на Роза Канина се 100% природни.

Ние го комбинираме најдоброто од науката и природата за да ви донесеме неверојатни здравствени придобивки, без дополнителни непријатности.

Одржувањето на чајот без токсични хемикалии е очигледно подобро за вашето здравје. Но, не е важно само она што го изоставуваме - тоа е сета добрина што влегува. Безброј студии покажуваат дека органската храна има поголема хранлива вредност.

Убавината на органскиот пазар е што придобивките се протегаат и надвор од потрошувачот. Конвенционално одгледуваниот чај е една од најштетните еколошки култури во светот. Хемикалиите не само што прават хаос со екосистемот, туку им штетат и на земјоделците кои ги прскаат. Органскиот чај, од друга страна, се одгледува во хармонија со природата.

Дали повеќе би сакале да пиете чај што се одгледувал во токсична средина, или чај што бил направен со љубов од мајката природа? Добро знаеме што не храни повеќе!

Органските производи, вклучително и чајот, можат да бидат поскапи отколку неорганските. Сепак, повисоката цена на органските производи ги одразува повисоките стандарди за квалитет

Едноставно кажано, поскапо е да се направи чиста, хранлива храна во споредба со храна полна со хемикалии.

Кога ќе ги земете во предвид високите здравствени и еколошки трошоци за храна преполна со хемикалии, има смисла да се избере органска.

Добиваме само едно тело и една планета. Значи, кога станува збор за одржливоста, вистинското прашање станува:

„Дали можеме да си дозволиме да не одиме органски?“